Recept (1 persoon)
100 ml water
100 ml appelazijn of natuurazijn
100 gram paddenstoelenmix
100 gram jackfruit
100 gram ui
1 eetlepel appelstroop
½ plak ontbijtkoek
1 laurierblaadje
2 kuidnagels
35 gram bruine basterdsuiker
Peper & zout
Voeg het water en de azijn bij elkaar, samen met de kruidnagels, laurier, wat peper en zout. Zet dit enkele uren of zelfs een nacht apart, zodat de smaak goed in het vocht kan trekken. Snij de ui in grove stukken en bak dit kort aan in grote (stoof)pan. Zeef het water-azijn mengsel, zodat je geen laurier en kruidnagel mee neemt. Voeg dit vocht bij de gebakken ui en voeg ook de appelstroop en basterdsuiker toe. Breng dit aan de kook en laat 2 uur stoven. Snij de paddenstoelen en het jackfruit grof. Bak dit apart kort aan in een bakpan en voeg toe aan de stoof. Verkruimel als laatste de ontbijtkoek en voeg ook dit toe. Indien de stoof niet de juiste dikte heeft, kun je dit eventueel verdikken door nog wat extra ontbijtkoek of maizena toe te voegen.
Dit stoofgerecht combineert goed met rijst of ovenaardappelen en een salade.
Voedingswaarde inclusief 350 gram aardappelen en salade met walnoten:
874 kcal
124 gram koolhydraten
17,5 gram eiwit
16,7 gram vezel